Bábovka v hrníčku - dobrota?!

12. února 2015 v 11:08 | Lucie |  Dobroty
Přepadla mě chuť na sladké. Doma žádný koláč, žádná tatranka... co teď? Vzpomněla jsem si na recept rychlokuchaře Ládi Hrušky, který jsem viděla v televizi. Dělal bábovku v hrníčku, která se pekla v mikrovlnce. Za pár minutek dobrota hotová! Tak jsem si řekla, že to také vyzkouším. Recept jsem našla na internetu.

Bábovka v hrníčku:
  • 4 lžíce hladké mouky
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce kakaa nebo Granka
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce mléka
Ze surovin vytvoříme těsto, to nalejeme do předem vymazaného většího hrnečku. Takto připravený naplněný hrneček dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon na 3,5 minuty.


Říkáte si, že to vypadá docela dobře? To ano, na pohled to skutečně vypadalo docela pěkně, byla jsem mile překvapena, jak buchta "vyskočila" a jak pěkně v hrníčku vypadala. Ale! Z mikrovlnky se táhl zvláštní odér, vůbec to nevonělo jako když se peče buchta v troubě. Ačkoliv samotná bábovka v hrníčku po přičichnutí voněla celkem lákavě. Navíc, v mikrovlnce byla všude voda, musela jsem ji vytřít. ... Tak, teď přišlo vyklopení buchty z hrníčku. Ten jsem měla poctivě vymazaný, takže to šlo (doslova) jako po másle. Po vyklopení už bábovka nevypadala tak pěkně jako v hrníčku. Musela jsem to hodně zamaskovat moučkovým cukrem. Přidala jsem si k tomu ještě domácí rybízovou marmeládu. A teď s chutí do toho! ... První sousto ušlo... druhé...no... říkala jsem si, že už jsem rozhodně jedla lepší buchtu. Třetí sousto... končím. Buchta byla suchá, gumová, jak když koušku podrážku od boty. Nezachránila to ani ta dobrá marmeláda, buchta letěla do koše!

Není nad poctivou domácí bábovku z formy, Myslím, že až na mě příště přijdou chutě na sladké, radji věnuji přípravě pokrmu více času, buchta z hrníčku už nikdy.

Máte s tímto rychloreceptem také nějaké zkušenosti? Jak chutnalo Vám?
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 MarijaKes MarijaKes | Web | 12. února 2015 v 11:34 | Reagovat

Já už jsem ji také dělala, ale v misce a chutnala mi. :-) Dali jsme si ji se šlehačkou nebo i jen tak pocukrovanou. A nebyla gumová, konzistenci měla jako normální bábovka.
http://marijakesfoto.blog.cz/1311/babovka-za-tri-minuty. :-)

2 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 12. února 2015 v 11:36 | Reagovat

Lucko, taky jsem ji zkoušela (podle Ládi Hrušky)...jako rychlovka na zahnání chuti byla v pohodě. Gumová nebyla, byla celkem dobrá. Recept byl možná trošku jiný. Už si nepamatuji. Ale jinak taky raději věnuji přípravě víc času a udělám pořádnou bábovku. :-)

3 MarijaKes MarijaKes | Web | 12. února 2015 v 11:39 | Reagovat

[1]: Když jsem srovnala recepty, tak se liší pouze množstvím cukru a použila jsem opravdu gramko. Kakao je docela těžké, to jsem ani v receptu neměla. Já jsem si pochutnala a dělala jsem ji i vícekrát, když mě honila mlsná.

4 Hanka V. Hanka V. | Web | 12. února 2015 v 15:05 | Reagovat

Osobně jsem nezkoušela, ale švagrová ano, taky říkala, že hotový produkt letěl do koše:-) Hold ne vše, co Hruška vychvaluje, je i jedlé:-)

5 Janinka Janinka | E-mail | Web | 12. února 2015 v 17:11 | Reagovat

Tohle by u nás asi neobstálo, není nad poctivý velký plech :-D.

6 Hanka Hanka | E-mail | Web | 12. února 2015 v 20:07 | Reagovat

Tuhle rychlovku jsem viděla už několikrát, Luci, ale nikdy jsem ji nezkoušela.
Je to možná divné, ale nemám mikrovlnku. ;-)  :-)

7 Hana Hávová Hana Hávová | 13. února 2015 v 2:47 | Reagovat

Dělala jsem podobný recept, taky to bylo v mikrovlnce. Nepamatuju si už recept přesně, ale byly 2 varianty, jedna bílá ( bez kakaa ), druhá hnědá ( s kakaem ). Jíst se to dalo, hnědá mi chutnala víc. Ale není nad poctivě upečenou bábovku nebo koláč. Co vím jistě, recept jsem viděla ( a zkoušela ) daleko dřív, než jsem znala jméno Láďa Hruška. ;-)

8 Jarka Jarka | Web | 13. února 2015 v 10:00 | Reagovat

Aha, takže bude lepší, když se do tohoto receptu vůbec pouštět nebudu. Sice to asi trochu jedlé bude, ale převládají názory, že je lepší klasika do trouby. Není nad zkušenosti ostatních. Díky! :-D  :-P

9 Romi Romi | Web | 13. února 2015 v 11:20 | Reagovat

Luci, děkujeme, že si to prubla dříve za nás..

10 Iris Iris | E-mail | Web | 13. února 2015 v 13:59 | Reagovat

Musím se přiznat, že jsem ještě nikdy nezkoušela :-)

11 Amelie Amelie | Web | 13. února 2015 v 18:01 | Reagovat

My jsme zkoušeli několik receptů, někdy je výborná, jindy stojí za.... Mám raději tu tradiční variantu.

12 chudobka1970 chudobka1970 | Web | 16. února 2015 v 20:04 | Reagovat

Nad recepty Ládi Hrušky je třeba se zamyslet, vesměs mi připadají jako komerční tahy... :-(

13 Ji Hei - Fotografie Ji Hei - Fotografie | E-mail | Web | 18. února 2015 v 16:46 | Reagovat

No, od pana Hrušky jsem zkoušela dva recepty a vůbec mi to nejelo, tak jsem pak ztratila zájem...Ale na fotce ta tvoje bábovka vypadá docela hezky :).

14 Jitka Jitka | E-mail | Web | 23. února 2015 v 19:42 | Reagovat

Já Hrušku moc nemusím a ještě jsem ho nezkoušela.Mám dost svých dobrých receptů.Ta malá bábovečka vypadá lákavě. máš ji pěkně nastrojenou. ;-)

15 to to | E-mail | Web | 3. května 2016 v 11:32 | Reagovat

Hello!

16 pesa001 pesa001 | 5. února 2017 v 16:45 | Reagovat

jajsem si ju delala teta pridalajsem tam nutelu a granko uplne na vrch a je vyborna :-)  :-)  :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama